Sindicaliştii de la aeroport au protestat în faţa Consiliului Judeţean FOTO/VIDEO

Sindicaliştii de la aeroport au protestat în faţa Consiliului Judeţean FOTO/VIDEO
Sindicaliştii de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj au protestat în faţa Consiliului Judeţean. Mesajele de pe pancarte, precum "Noi nu suntem manipulati" sau "Nu blocati dezvoltarea aeroportului", au fost strigate la megafon, fiind acompaniate de vuvuzele.

UPDATE 16:25

Protestul a luat sfârşit. 

UPDATE 16:05

Sindicaliştii de la aeroport strigă "Noi nu suntem manipulaţi!". Angajaţii CJ Cluj au plecat din faţa instituţiei. 

UPDATE 15:49

Conducerea CJ Cluj a ieşit în faţa sediului, alături de mai mulţi angajaţi. 

 

23633311_2058064654438947_186560010_o

UPDATE 15:35

Sindicaliştii de la aeroport au scandat "Azi, aniversare, mâine, demişi în ziare! Ne laşi fără pâine?"

Conform unui comunicat remis presei, nemulţumirile sindicaliştilor vizează:

"- modul în care conducerea CJ Cluj hotărăște soarta AIAIC prin emiterea unor hotărâri cu încălcarea legislației în vigoare

- surprinderea că președintele CJ mută în presă o dispută care a devenit personală, în loc să acorde atenție problemelor reale, instituționale ale aeroportului

- întârzierile în acordarea de către CJ, în special în ultima perioadă, a autorizațiilor şi avizelor de reparații și construcții a infrastructurii aeroportuare, cu consecința afectării, obstrucționării derulării cursive și în siguranță a activității operaționale, cu implicații directe asupra traficului aerian

- surprinderea că cei din conducerea CJ Cluj ne consideră o turmă manevrabilă și nu țin cont de munca reală a tuturor salariaților și a echipei manageriale, care stă la baza desfășurării unor activități complexe în condiții de deplină siguranță a aeronavelor și fără a se crea premisele unor situații sau incidente de zbor

- aducerea unor acuzații nefondate și apariția în mod repetat în spațiul public, respectiv pe rețelele de socializare a unor afirmații licențioase la adresa conducerii aeroportului, fapt care aduce atingere actului de management și afectează întreaga activitate

Proteste vor avea loc şi 16 noiembrie, orele 15:15-16:15, fără ca prin aceste acţiuni să fie afectată activitatea specifică de pe aeroport". 

Sindicatul Liber Transilvania din CJ Cluj a dat o replică sindicaliştilor de la AIAIC.

"În contextul acțiunilor de protest pe care Sindicatul Independent al AIAIC a anunțat că le va derula în fața sediului forului administrativ județean, din dorința unei corecte informări a clujenilor, Sindicatul Liber Transilvania din CJ Cluj formulează următoarele precizări:

Apreciem a fi inacceptabile și contraproductive asemenea manifestări de forță menite să pună presiune pe echipa CJ Cluj, conducere aleasă și funcționari publici ori personal contractual, deopotrivă! Nu vom ceda în niciun caz în fața unor asemenea manifestări de forță și presiuni! Deciziile se iau exclusiv cu respectarea legii și în niciun caz în stradă.

Nu vom mai accepta ca funcționari publici și angajați contractuali, colegi ai noștri, să fie insultați și supuși oprobriului public pentru simplul fapt că refuză să fie părtași la acte șiacțiuni pe care le consideră ilegale! Nimeni nu le poate cere, indiferent demotive și interese, să încalce legea!

Nu vom mai accepta ca funcționari din CJ, angajați onești și la locul lor, să fie huiduiți de către angajații aeroportului în momentul în care părăsesc instituția pentru a merge acasă, fără a avea vreo vină și fără a le fi făcut vreodată ceva! În fața perspectivei de a fi din nou huiduiți de cei pe care îi considerăm colegii noștri, îi invităm să ne explice măcar de ce fac asta și dacă au convingerea că așa trebuie procedat.

Chiar dacă au decis să facă acest pas care îi vizează direct pe unii dintre colegii noștri, îi invităm din nou, la fel cum am făcut-o prin adresa trimisă deja, să ne întâlnim pentru a ne explica civilizat eventualele nemulțumiri pe care le au raportat la anumiți membri ai sindicatului nostru.

Dialogul ar trebui să preceadă astfel de manifestări de protest. Nu în ultimul rând, nu putem să nu remarcăm această grijă excesivă, cel puțin ciudată, pe care angajații o poartă angajatorului, respectiv conducerii aeroportului. Asta pentru că nicio secundă nu a fost vorba despre vreun drept al sindicaliștilor, al angajaților care să fie încălcat.

Hotărârile intens contestate, decurgând din LEGE, nu cer decât ca la toate regiile și societățile de sub autoritatea CJ Cluj, la fel ca în toată țara, să se organizeze o procedură transparentă de ocupare a funcțiilor de conducere. Lucru care, de altfel, se întâmplă peste tot, fără probleme, mai puțin la aeroport....

În final, nu putem să nu remarcăm modul cel puțin ciudat în care sindicaliștii de la aeroport au decis să marcheze intrarea în postul Crăciunului!", a transmis Biroul Executiv al Sindicatului Liber Transilvania din CJ Cluj.

Comenteaza