Sute de mii de ţigări şi obiecte pirotehnice ridicate după percheziţiile din Cluj şi din ţară

Sute de mii de ţigări şi obiecte pirotehnice ridicate după percheziţiile din Cluj şi din ţară
Poliţiştii au găsit şi au ridicat 280.000 de ţigarete, aproximativ 600.000 de bucăţi de articole pirotehnice, toate provenind din contrabandă, în urma celor 43 de percheziţii făcute în Capitală şi în judeţele Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Cluj. De asemenea, 23 de persoane au fost duse la audieri la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în această dimineaţă în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Cluj, poliţiştii Capitalei au găsit şi au ridicat 280.000 de ţigarete, aproximativ 600.000 de bucăţi de articole pirotehnice, toate provenind din contrabandă şi au indisponibilizat un autoturism. Cu aceeaşi ocazie a fost ridicată în vederea confiscării suma de 20.000 lei.

De asemenea, au fost puse în aplicare mandate de aducere pe numele a 23 de persoane, care au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 pentru audieri.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, au fpcuefectuează 43 de percheziţii domiciliare.

Percheziţiile sunt efectuate în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Cluj, într-un dosar de contrabandă.

Din cercetări a reieşit că persoanele vizate, în perioada 2013-2017, ar fi comercializat ţigarete şi articole pirotehnice provenite din contrabandă.

Vor fi puse în aplicare 42 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, Bucureşti.

La acţiune participă poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice ale sectoarelor 1-6 de poliţie, din cadrul secţiilor 6-9 de poliţie, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 2 şi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

viewscnt

 

Comenteaza