Panou la Cluj împotriva vaccinării. Arafat: "un atentat la sănătatea publică"

Panou la Cluj împotriva vaccinării. Arafat:
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a criticat campaniile împotriva vaccinării, subliniind că astfel de mesaje nu fac parte din categoria liberei exprimări.

Invitat la Realitatea TV, Raed Arafat a făcut referire în mod special la o campanie desfășurată în Brașov, dar și în mai multe orașe din țară, printre care Cluj și Iași, unde au apărut panouri cu mesajul "Vaccinurile nu sunt sigure".

"Am fost informat chiar de domnul prefect din Brașov, după ce fusesem informat de DSP. Aici, DSP-ul și prefectul vor încerca să găsească o soluție. Panoul induce în eroare populația, nu este transparent și deschis", a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a observat că panoul este parte a unei campanii bine organizate. "Campania antivaccinare este finanțată și sunt oameni în spatele ei care vor să convingă populația să nu se vaccineze", a spus Arafat.

Oficialul a apreciat că aceste mesaje "nu fac parte din categoria liberei exprimări".

"Aici este inducere în eroare și dezinformare, dacă era liberă exprimare trebuia să se bazeze pe informații, dacă voiau să fie corecți trebuia să pună păreri pro sau contra. Nu trebuia să vină cu un mesaj împotriva sănătății publice", a mai spus Arafat.

 

Comenteaza