Tentativă de incendiere a sediului PSD Cluj. S-au găsit urme de cocktailuri Molotov FOTO

Tentativă de incendiere a sediului PSD Cluj. S-au găsit urme de cocktailuri Molotov FOTO
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj face cercetări, vineri, după ce persoane necunoscute ar fi încercat să incendieze sediul PSD din Cluj-Napoca, membrii partidului reclamând că au găsit uşa şi pereţii stropiţi cu benzină, dar şi urmele unor cocktailuri Molotov.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

UPDATE:

Liderul interimar al PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a postat un mesaj pe Facebook în legătură cu incidentul de joi noaptea şi câteva fotografii, pe care le redăm în galeria foto. "Critica, protestul, libertatea de exprimare sunt sănătoase şi garantate de Constituţie. Violenţa şi actele extremiste, nu!

Domnilor #REZIST, o sticlă cocktail Molotov, benzină aruncată de pereţii şi uşa unui sediu de partid pot bloca o oră activitatea, însă nu pot ucide social-democraţia", a scris deputatul Horia Nasra, pe reţeaua de socializare.

Ştirea iniţială:

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Carmen Livia Jucan, a declarat, pentru News.ro, că poliţiştii au fost sesizaţi, vineri, că persoane necunoscute ar fi încercat să incendieze sediul PSD, iar un echipaj a fost trimis la faţa locului pentru a face cercetări.

"A fost trimis un echipaj de Poliţie la faţa locului şi în prezent se efectuează cercetarea urmând să se dispună măsurile care se impun. Astăzi (vineri - n. red.) s-a primit un apel telefonic prin care s-a sesizat faptul că în cursul nopţii persoane necunoscute au aprins în faţa sediului hârtie sau ziare şi ar fi turnat şi benzină pe uşa de la intrare. Cel mai probabil va fi înregistrată o lucrare penală însă fapta va fi încadrată după ce colegii vor termina cercetările la faţa locului", a mai spus Jucan.

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Gabriel Horia Nasra, a declarat, pentru News.ro, că reprezentanţii partidului au găsit vineri, când au ajuns la sediul formaţiunii, resturi de ziare arse, dar şi recipiente cu benzină cu care s-ar fi încercat să se incendieze imobilul. Nasra a spus că pe sigla partidului a fost ataşată o foaie pe care scrie „PCR", iar uşa de intrarea în sediul PSD şi pereţii au fost stropiţi cu benzină.

„Noi credem că protestele şi critica sunt normale în democraţie, dar să ajungi să arunci cu sticle cocktail Molotov şi să stropeşti cu benzină sediul unui partid, acestea sunt deja acte extremiste de o violenţă ieşită din comun.

Eu sper ca oamenii legii să îşi facă datoria şi să îi găsească pe cei care au făcut aceste lucruri. Nu e normal ca în România anului 2018 oameni cu reale probleme psihice să arunce cu cocktail Molotov în sediul unui partid politic" a mai spus Nasra.

100 de persoane au protestat, vineri, la Cluj-Napoca, în faţa sediului PSD, manifestându-şi nemulţumirea faţă de propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum „Vă vedem de nu vă vedeţi" sau „Vă vedem, şi oricum, duhniţi!".

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza