Când medicii români emigrează în Vest, o familie din Danemarca a deschis la Cluj un centru medical cu 3 milioane euro VIDEO

Când medicii români emigrează în Vest, o familie din Danemarca a deschis la Cluj un centru medical cu 3 milioane euro VIDEO
Medicii clujeni preferă să emigreze în ţările nordice, dar uneori e valabil şi reversul. O familie din Danemarca a deschis la Cluj un centru medical modern, în care a investit 3 milioane de euro. Proprietarii sunt danezi, dar în clinică lucrează peste 40 de medici, tehnicieni şi asistenţi medicali români.

Medicii români de la Centrul Medical Transilvania sunt printre cei care nu sunt interesaţi să plece în străinătate. Au condiţii ca în vest, deşi lucrează la ei acasă.

Cu ocazia anivesării, centrul medical a fost vizitat de ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Sternberg, aflat pentru prima oară la Cluj.

"Sunt mândru de această investiţie. Avem specialişti şi aparatură medicală din Danemarca ce vine la Cluj să sprijine metodele de diagnostic a bolilor. Am vizitat clinica, sunt impresionat de ce se întâmplă aici şi mi-aş dori să existe ceva similar şi în Bucureşti", a spus ambasadorul Danemarcei în România.

Anul trecut, cifra de afaceri a centrului a fost de peste 829.000 de lei, iar anul acesta deja a ajuns la 600.000.

Cosmin OANŢĂ / Cristina PÂRVU

Comenteaza