1 Decembrie aprinde lumina pe Podul N. Iluminat festiv, cu steagul României

1 Decembrie aprinde lumina pe Podul N. Iluminat festiv, cu steagul României

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Podului N, de la intrarea dinspre Florești spre Cluj-Napoca, au fost finalizate, urmând ca săptămâna viitoare să intre în faza finală de recepție.

Circulația pe „Nodul N”, cu o lungime de 51,3 metri, a fost redeschisă încă din luna august, pe toate benzile de circulație rutieră, însă lucrările la podul care leagă cartierul Mănăștur de Grigorescu au fost finalizate abia acum. Potrivit primarului Emil Boc, urmează faza finală de recepție a lucrărilor, iar în 1 decembrie, de Ziua Națională, va fi pornit și iluminatul public, care va fi unul festiv.

“Podul N este gata. Săptămâna viitoare intră în faza finală de recepție, iar la 1 decembrie veți vedea pentru prima dată podul N iluminat modern, inclusiv cu drapelul national de ziua de 1 Decembrie, vom avea în premieră o iluminare festivă a podului N”, a declarat, vineri, Emil Boc la Ziua Live.

Peste 6 milioane de lei pentru modernizarea podului N

În cadrul lucrărilor de reabilitare şi modernizare începute în luna februarie s-au amenajat patru benzi și piste de biciclete. Podul are o lungime de 51,3 metri, din care partea carosabilă este de 18,50 de metri lățime. De asemenea, a fost modernizat iluminatul public folosindu-se tehnologia LED și a fost instalat un sistem de supraveghere video.

Valoarea totală a investiției este de 6.010.214,93 lei fără TVA, iar lucrările au cuprins: 

- infrastructura și suprastructura pasajului (lungime: 51,3 m); 

- partea carosabilă - 18,50 m lățime; 

- pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă; 

- trotuare de 1,30 m lățime pe partea dreaptă, respectiv de 1 m lățime pe partea stângă

-fundațiile pentru stâlpii de iluminat și montajul acestora (la iluminat se va folosi tehnologia LED); 

- sistemul arhitectural și parapetul pietonal.

 

Comenteaza