12 poliţişti clujeni, trimişi în judecată pentru mită. Cereau şpagă ca să nu amendeze şoferii

12 poliţişti clujeni, trimişi în judecată pentru mită. Cereau şpagă ca să nu amendeze şoferii
12 poliţişti rutieri clujeni riscă să ajungă după gratii pentru mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi altele.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație anunţă ai că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au trimis în judecată 12 poliţişti, în 13 decembrie. E vorba de Ioan Mureşan, Radu Mureşan, Adrian Sucală, VIctor SOran, Dan Alb, Cătălin Lupaş, Robert Gălăţan, Cosmin Roşca, Tudor Mânzat, Ilie Cătinean, George Tulbure şi Rareş Todoruţ. Toţi aceştia sunt poliţişti la Biroul Rutier Drumuri Naționale și Europene din cadrul IPJ Cluj şi sutn acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și primire de foloase necuvenite, activitatea infracțională dedusă judecății însumând 73 de acte materiale.

"În esență, în sarcina inculpaților s-a reținut faptul că, în mod repetat, aceștia au pretins ori acceptat diferite sume sau alte foloase pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu le aplica conducătorilor auto depistați în trafic o sancțiune contravențională pentru încălcări ale conduitei la regimul de trafic rutier (în special depășirea limitei de viteză instituite pe acel sector de drum)", spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. "De asemenea, pe fondul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, întocmeau sau nu întocmeau, participau sau asistau la întocmirea unor procese verbale de contravenție în care se consemnau stări de fapt nereale, se omitea consemnarea unor contravenții sau se inserau date nereale, împrejurări de natură a-l favoriza pe contravenient în ceea ce privește aplicarea punctelor de penalizare, aplicarea amenzii contravenționale sau stabilirea cuantumului acesteia și aplicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme, precum și de a cauza bugetului de stat o pagubă".

Amintim, într-un interviu exclusiv pentru ziuadecj.ro noul şef al IPJ Cluj recunoştea, în octombrie, că mai mulţi poliţişti sunt cercetaţi, fără a nominaliza însă. "Din păcate sunt încă destul de multe probleme care probabil ne vor aduce un deficit de imagine prin faptul că unii dintre ei, care se află în momentul de faţă în curs de cercetare, vor fi puşi la dispoziţie, dat fiind faptul că justiţia trebuie să funcţioneze, şi funcţionează", spunea atunci Tudor Grindean.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Cluj.

Etichete
Comenteaza