160 de artizani se întorc la tradiţii pe bani europeni

160 de artizani se întorc la tradiţii pe bani europeni
Peste 160 de meşteri populari transilvăneni din regiunea de Nord-Vest, instruiţi în antreprenoriat la Cluj-Napoca. 30 dintre ei vor primi sprijin financiar pentru implementarea propriului plan de afaceri.

Peste 160 de meşteşugari din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud au absolvit astăzi "atelierul de meşteşuguri", un program de calificare şi dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. Festivitatea de absolvire este în desfăşurare la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Artizanii din mediul rural au participat la cursuri orgnizate de World Vision România. Un sfert dintre ei vor începe de vineri lucrul într-un atelier-pilot din satul clujean Dezmir. Atelierul este specializat în ţesut, podoabe şi pictură pe mobilă.

Obiectele lucrate de artiştii populari vor fi prezentate într-un catalog online.

"Beneficiile cursanţilor nu se rezumă la îmbogăţirea instruirii lor sau la diplomele de calificare dobândite, ei vor putea intra în competiţie pentru finanţarea propriilor idei de afaceri", a explicat Claudia Tokacs, reprezentant al funaţiei World Vision România.

30 dintre ei vor primi sprijin financiar pentru implementarea propriului plan de afaceri - câte 6.000 de lei net pentru fiecare meşter.

Comenteaza