1,8 milioane de lei din bugetul local merg către Federaţia SHARE. Se conturează evenimentele anului 2015

1,8 milioane de lei din bugetul local merg către Federaţia SHARE. Se conturează evenimentele anului 2015
Încă 1,8 milioane de lei merg la Federaţia Share. Proiectul de hotărâre prin care organizaţia va primi bani a trecut de avizul aleşilor locali. Banii primiţi vor fi utilizaţi pentru a plăti în avans artiştii care urmează să susţină spectacole la Cluj anul viitor.

Consiliul local Cluj a aprobat, la ședința din 3 decembrie alocarea a 1,8 milioane de lei către Federația Share pentru contractarea unor artiști care să concerteze în 2015 la Cluj-Napoca.

Săptămâna trecută, Bogdan Buta, director general al Federaţiei Share Cluj-Napoca, şi-a anunţat demisia de onoare din funcţie, după ce ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a făcut publică o scrisoare în care cerea federaţiei transparenţă, şi prin care îl ataca, sugerând că ar comite fapte de corupţie.

Totodată, acesta a ţinut să anunţe că anul 2015 va aduce la Cluj un concert de zile mari. "Confirm public prezenta la Cluj-Napoca in anul 2015 a unuia dintre cei mai populari artisti din LUME, in cadrul celui mai mare festival dinRomania si care va fi totodata unul dintre celemai importante din Europa. Dupa cum am PROMIS", a scrie Buta într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Aurelia Cristea.

Primarul Emil Boc este de părere că gestul lui Buta a fost un act de curaj şi eleganţă şi consideră că situaţia de la federaţia Share este, totuşi, sub control, în ciuda faptului că organizaţia a rămas fără director. Totodată, edilul a menţionat că este important ca banii de la guvern să ajungă la Cluj.

"Demisia lui Bogdan Buta e un gest de curaj și eleganţă. Sunt problemele între Bogdan Buta şi Aurelia Cristea, probleme care nu au legătură cu activitatea federaţiei. Situația de la Share este sub control. Aştept ca Guvernul şi ministrul Aurelia Cristea să se ţină de cuvânt şi să aloce fonduri pentru Capitala Tineretului pentru că acesta este un eveniment major al României. Oricum, noi susţinem financiar Capitala şi mă aștept ca şi Guvernul să o facă. Putem să ne descucăm şi fără bani de la Guvern dar nu este normal să nu se ţină de promisiune", a declarat Emil Boc.

La următoarea Adunare Generală, care va avea loc în  11 decembrie, va fi numit un nou Director executiv. În aceeaşi zi, federaţia Share va lansa prima variantă a programului de anul viitor, va face mai multe anunțuri publice legate de calendarul anului 2015 şi de o serie de proiecte importante pentru sectorul de tineret şi pentru comunitatea clujeană, care vor avea loc în viitoarea Capitală Europeană a Tineretului.

Comenteaza