30.000 de locuitori în Floreşti, susţine primarul

30.000 de locuitori în Floreşti, susţine primarul
În comuna Floreşti locuiesc în prezent aproximativ 30.000 de locuitori, susţine primarul Horea Şulea.

„În Floreşti locuiesc cu domiciliul stabil cam 25.000 de oameni; din câte ştiu nu sunt prinşi şi cei cu flotant", a declarat primarul Floreştiului, Horea Şulea, într-un interviu pentru ziuadecj.ro. Conform lui, în comună locuiesc în total aproximativ 30.000 de oameni, dar numeroşi „floreşteni" au o locuinţă şi în Cluj-Napoca şi din motive de impozitare, preferă să rămână cu domiciliul la prima locuinţă, cea din municipiu.

Edilul a explicat că ideea transformării comunei în oraş nu reprezintă încă o prioritate pentru reprezentanţii comunei, întrucât mai întâi trebuie create instituţiile specifice unei amenajări urbane. Pe de altă parte Şulea a explicat că dezvoltarea Floreştiului trebuie gândită în sânul zonei metropolitane Cluj-Napoca.

Amintim, la recensământul populaţiei, comuna Floreşti a fost înregistrată cu 22.189 persoane şi 13.882 locuinţe. Ca număr de locuitori comuna a depăşit municipiile Câmpia-Turzii şi Gherla, respectiv oraşul Huedin. Ca număr de locuinţe Floreştiul s-a dovedit superior Dejului, unde au fost înregistrate 13.806 locuinţe.

 

Comenteaza