4 km de alee pietonală pentru Cluj

4 km de alee pietonală pentru Cluj

Ai auzit de Pârâul Popii? Te-ai gândit că poți merge din apropierea Pădurii Făget, din cartierul Câmpului până spre centru, la Platinia fără să te întâlnești cu mașini în cel mai aglomerat cartier al Clujului?

Este cea mai nouă propunere făcută pe pagina de Facebook Someșul nostru. "Ca să avem acest coridor pietonal care ne scoate din traficul auto îmbâcsit, e necesar ca legea să fie respectată, iar gardurile să fie date la 5 metri de apă. Apoi, Primăria trebuie să facă investiții și apoi să negocieze cu USAMV să permită accesul rezidenților prin campus, pe lângă pârâu. E incredibil că avem soluții la îndemână pentru o mobilitate sustenabilă, dar administrația nu le vede pentru că a atentă strict la traficul auto, mai nou la transportul public, dar fără viziune legată de transportul nemotorizat. Trebuie să avem mai multe coridoare pietonale ca să ne aerisim!". 

Reprezentanții paginii sociale spun că este posibil să se poată merge și cu bicicleta pe traseul indicat, dar că trebuie studiate pantele, pentru că versanții la Pârâul Popii sunt pe alocuri abrupți.

4 km de alee pietonală pentru Cluj

Comenteaza