400 de milioane de lei pentru infrastructura feroviară

400 de milioane de lei pentru infrastructura feroviară
Societatea Națională a Căilor Ferate Române ar putea beneficia de 400 de milioane de lei pentru întreţinerea, reparaţia şi exploatarea infrastructurii feroviare.

Guvernul ar putea adopta, astăzi, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care în anul 2011 s-ar putea aloca de la stat suma de 400 de milioane de lei Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române (SNCFR), informează agerpres.

Conform aceleiași surse, în scopul menținerii unei concurențe viabile între sistemul de transport feroviar şi cel rutier, se vor menține actualele tarife de utilizare a infrastructurii, iar diferenţele vor fi suportate de către stat.

Pentru a nu afecta siguranţa circulaţiei trenurilor se vor introduce noi restricţii de viteză pe calea ferată. Restricțiile de viteză vor fi modificate pentru că vor apărea și noi puncte periculoase, susține Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Societatea Națională a Căilor Ferate Române ar putea beneficia de suma de 400 de milioane de lei pentru întreţinerea, reparaţia şi exploatarea infrastructurii feroviare.

Comenteaza