4.000 de puieţi de foioase plantaţi la Cluj

4.000 de puieţi de foioase plantaţi la Cluj
Săptămâna Altfel i-a dus pe 40 de liceeni clujeni în pădurea Feleacu. La acţiunea de împădurire, derulată ieri de Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE), în parteneriat cu Ocolul Silvic Cluj, au participat liceenii de la Colegiul Naţional „George Bariţiu".

Pe un teren golaş cu cioturi de stejar, în pădurea Feleacu, 40 de elevi interesaţi de ecologie au decis să ia parte ieri la o acţiune de împădurire, în cadrul Săptămânii Altfel. „Am venit cu elevii de liceu. A fost iniţiativa lor. Sunt clasele de a XI-a şi a XII-a. Elevii noştri sunt interesaţi de ecologie şi nu sunt la prima lor acţiune de acest gen", a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, directoarea Colegiului, Daniela Deac.

În timpul oficiilor şi al protecţiei muncii, liceenii inspectează din priviri hârleţele şi puieţii, iar autorităţile iau cuvântul. „Mă bucur că domnii de la Liceul Bariţiu au acceptat invitaţia noastră. Este foarte important pentru copii să conştientizeze problemele ecologice, iar mie îmi face plăcere să mai ies din birou la aer curat", a spus Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, prezent la împăduriri. Potrivit reprezentanţilor Ocolului Silvic Cluj ieri urmau să fie plantaţi 4.000 de puieţi. "Avem puieţi de foioase. 4.000 de puieţi pentru 0,8 hectare de teren. Avem 6 goruni, 2 cireşi, 1 stejar roşu şi un paltin", a explicat Traian Mariş, directorul Direcţiei Silvice Cluj. Acţiunea a fost derulată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj şi Ocolul Silvic. Elevii, înarmaţi cu hârleţe au plantat puieţi, „în schemă de 2/1, în şanţuri", după cum a explicat amfitrionul evenimentului, Aurel Pepine, de la Ocolul Silvic Cluj. La rândul lor, elevii s-au declarat mulţumiţi de eveniment şi au explicat că vor participa la orice acţiune ecologică.

„Ne pare bine că am putut veni aici, e o oportunitate foarte bună pentru noi şi pentru Consiliul Judeţean al Elevilor de a conştientiza problemele de mediu", a explicat Alexandra, membră a CJE Cluj.

 

Comenteaza