42 de voluntari din Marea Britanie vor lucra la o casă pentru o tânără familie din Cluj

 42 de voluntari din Marea Britanie vor lucra la o casă pentru o tânără familie din Cluj
Asociaţia Habitat for Humanity Cluj găzduieşte, în perioada 7 - 14 august 2011, cea mai mare echipă de voluntari internaţionali care va contribui la proiectul „Familie tânără caut HABITAT!” din Câmpeneşti, judeţul Cluj.

Echipa alcătuită din 42 de studenţi şi tineri avocaţi britanici de la compania Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari companii de avocatură din Marea Britanie, este prezentă pentru al patrulea an consecutiv pe şantierele Habitat din Cluj. Cei 42 de voluntari, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, vor lucra în regim de voluntariat la locuinţa tinerei familii Băbeanu.

„De când am intrat în programul Habitat, viaţa noastră s-a schimbat radical. Dacă până de curând trăiam doar cu speranţa la o locuinţă a noastră în care să trăim decent, de la începutul primăverii vedem cu uimire cum creşte viitorul vostru din mâinile unor oameni extraordinari. Mulţumim tuturor celor care ne ajută să avem propriul nostru habitat în care să-i putem oferii fetiţei noastre toate condiţiile unei creşteri armonioase." a spus Roxana Băbeanu.

„În cei trei ani de prezenţă pe şantierele Habitat Cluj, echipa Addleshaw Goddard a contribuit semnificativ la schimbarea vieţii a trei familii, atât prin orele de voluntariat efectuate pe şantier, cât şi prin sponsorizări generoase", a spus Andrei Szanto, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Proiectul „Familie tânără caut HABITAT!" a fost demarat la începutul lunii aprilie cu ajutorul voluntarilor corporatişti, realizându-se până în prezent 25 % din totalul lucrărilor.

Habitat for Humanity construiește și renovează locuințe simple, decente și accesibile ca preț pentru și împreună cu familiile nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.700 de familii din România si 400.000 de familii din 100 de țări beneficiază de case construite prin programul Habitat. În judeţul Cluj, 278 familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

 

Comenteaza