4G acoperă România. Care sunt avantajele

4G acoperă România. Care sunt avantajele
Clujul se află printre oraşele cu cei mai mulţi deţinători de smartohpne-uri, iar de curând companiile de telefonie din România le-au pus acestora la dispoziţie tehnologia 4 G.

Tehnologia 4G, cea mai nouă generaţie a tehnologiei de comunicaţii fără fir, pătrunde şi în România, prin marile reţele de telefonie mobilă, Orange, Vodafone şi Cosmote, declanşând, astfel, o nouă revoluţie tehnologică. Aceasta presupune acces foarte rapid la internet, descărcarea fişierelor de mari dimensiuni, accesarea site-urilor şi jocurilor preferate cu o viteză foarte mare. Smartphone-urile, laptopurile, tabletele, toate se pot conecta la această tehnologie, pot beneficia de televiziune mobilă high-definition, televizune 3D, sisteme pentru conferinţe video. Noile sisteme de operare mobilă care intră în categoria 4G sunt Android, iOS, Windows-mobil.

Principalele reţele de telefonie mobilă pun, deja, la dispoziţia clienţilor, beneficiile tehnologiei 4G. Începând cu 7 aprilie, reţeaua 4G s-a extins în toată ţara şi acoperă acum toate reşedinţele de judeţ, plus multe alte oraşe. Publicul se poate bucura de o viteză de transfer de date ce atinge 150Mbps, performanţe înalte şi acces foarte rapid la Internet.

În Cluj, există un număr foarte mare de deţinători de smartphone-uri, motiv pentru care marile firme de telefonie mobilă aleg să investească mult în acest oraş. Jean-François Fallacher, CEO-ul unei astfel de companii, se află în această perioadă la Cluj cu ocazia demarării unei caravane dedicate lumii digitale. "Am lansat tehnologia 4G în urmă cu o lună, în numeroase localităţi din România şi acoperim aproape 50% din populaţia acestei ţări. Clujul este un oraş foarte special pentru noi, cu un număr extrem de mare de utilizatori, de aceea Cluj-Napoca este primul oraş din România, al doilea din Europa de Est, şi al nouălea din lume, în care lansăm această tehnologie.Există în Cluj o mare nebunie după smartphone-uri".

Viteza 4G a transferului de date de la Vodafone atinge 100 Mbps, Orange ajunge la o viteză de transfer de 150 Mbps, iar la Cosmote viteza de încărcare este de până la 50 Mbps.

Diferenţa dintre 4G şi 3G

Principala diferenţă dintre cele două sisteme, 3G şi 4G, constă în viteza de navigare pe internet. Introducerea în exploatarea primelor sisteme 3G a fost realizată în 2001-2002, fiind, deci, la începutul evoluţiei.Tehnologiea 4G se vrea a fi de zece ori mai rapidă decât 3G şi oferă calitate înaltă audio şi video, streaming şi viteze de download impresionante, multimedia HD, iar toate acestea vor deveni opţiuni standard pentru smartphone-urile dotate cu 4G. 

 

Etichete
Comenteaza