600 de persoane au primit ajutor medical la un festival clujean

600 de persoane au primit ajutor medical la un festival clujean
600 de persoane au primit ajutor medical la Festivalul Electric Castle din localitatea clujeană Bonţida, iar cinci dintre acestea au fost transportate la spital.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 12-16 iulie, 260 de pompieri, medici de urgenţă şi studenţi voluntari ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare, Descarcerare (SMURD) din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj au asigurat măsuri suplimentare la Festivalul Electric Castle din Bonţida.

Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 557 de persoane care au semnalat probleme medicale, iar cinci dintre acestea au fost transportate la spital. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă spre duminică, când au fost asistate 144 de persoane.

Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ai ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situaţii de urgenţă şi pentru a ajuta persoanele cu afecţiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost montate două spitale mobile, deservite de personal şi echipamente medicale ale Unităţii de Primire a Urgenţelor - SMURD Cluj. Acestea au fost asigurate permanent cu patru autospeciale SMURD.

 

Comenteaza