7 milioane de pasageri Wizz Air pe aeroportul din Cluj

7 milioane de pasageri Wizz Air pe aeroportul din Cluj
Compania low-cost Wizz Air a sărbătorit 7 milioane de pasageri pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC).

Pasagerul cu numărul 7 milioane se numeşte Rareş Blag. Călătorea cu zborul inaugural Cluj - Bratislava. A primit un bilet dus-întos pentru o destinaţie operată de compania aeriană de la Cluj. „E o surpriză foarte plăcută, mă bucur că s-a introdus această nouă rută Bratislava-Cluj. Pot să ajung mult mai ușor la Cluj-Napoca. Foloseam mai ales aeroportul din Târgu-Mureș, venind de la Budapeste. Lucrez și am venit de plăcere la Cluj-Napoca", spune Blag.

"Luna martie debutează cu aniversarea a 7 milioane de pasageri Wizz Air, transportaţi pe rutele operate de pe Aeroportul Cluj, dar şi cu deschiderea destinaţiei Bratislava. Începutul anului a adus creşteri spectaculoase pentru aeroport, creând premizele unui trafic de pasageri record pe care îl anticipăm în sezonul de vară, iar pe întreg anul vom depăşi 2,7 milioane de pasageri. 

E o performanță foarte mare, având în vedere că aeroportul a funcționat 100 de ani, iar în toată istoria aeroportului sunt 13 milioane de pasageri, iar mai mult de 50% a transportat Wizz Air. Bineînțeles că sunt și alte companii aeriene care vor începe anul acesta alte destinații noi, dar Bratislava este o destinație foarte importantă pentru județul Cluj.

Este deosebit de important rolul pe care îl are aeroportul atât la nivel regional, cât și național, iar prin eforturile noastre vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri", a spus David Ciceo, directorul AIAIC. 

"Astăzi am lansat şi primul zbor spre Bratislava din Cluj, şi alte trei noi rute mult așteptate vor începe luna aceasta spre Malta, Larnaca şi Stockholm. Echipajul nostru dedicat îi întâmpină la bord pe pasagerii aflaţi pentru prima dată într-una dintre aeronavele noastre, dar şi pe cei deja obişnuiţi să zboare cu Wizz, pe oricare dintre cele 35 de destinaţii disponibile din Cluj-Napoca", a declarat Sorina Ratz, director de comunicare la Wizz Air.

În prezent, pe lângă cele mai noi rute spre Bratislava, Malta, Stockholm şi Larnaca, care încep în această lună, Wizz Air oferă din Cluj în total 35 de destinaţii spre 17 ţări. Baza din Cluj-Napoca a Wizz Air, care găzduiește şase aeronave, reprezintă o investiţie de 588 de milioane de dolari, cu aproape 200 de membri de echipaj local.

Cea mai mare companie aeriană care operează în România, Wizz Air, are 133 de rute spre 20 de ţări, de pe 10 aeroporturi locale. Pentru acest an, 14 noi rute spre nouă ţări au fost deja anunţate din România, spre destinaţii populare precum Veneţia Treviso, Bologna şi Roma din Suceava, precum şi Koln, Liverpool şi Madrid din Craiova, toate cu începere din această lună.

Etichete
Comenteaza