821 de candidaţi au susţinut astăzi examenul de rezidenţiat la Cluj

821 de candidaţi au susţinut astăzi examenul de rezidenţiat la Cluj
Subiectele de examen au fost proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună si respectând o metodolgie unică.

Absolvenţii de medicină au susţinut astăzi examenul de rezidenţiat, desfăşurat descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Târgu Mureş şi Timişoara. În total au fost înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, dintre care 821 au optat să susţină examenul la Cluj.

Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Ocuparea locurilor în cadrul specialităţii se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv.

La aceasta sesiune au fost scoase la concurs 3.810 locuri si posturi - 2.998 locuri si 812 posturi. Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 locuri sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie, informează Ministerul Sănătăţii.

Subiectele de examen au fost proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematica comună şi respectând o metodologie unică.

 

 

Comenteaza