89 de clujeni depistați de la începutul stării de urgență cu adeverințe neconforme de la agajatori

89 de clujeni depistați de la începutul stării de urgență cu adeverințe neconforme de la agajatori

Peste 1400 de clujeni au prezentat acest tip de document la controalele efectuate de polițiștii clujeni.

De la instituirea stării de urgență, în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor privind restricționarea circulației, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au depistat peste 80 de persoane care au prezentat documente emise de angajator, reieșind faptul că, datele înscrise nu ar fi fost reale. 

ÎÎn urma verificării documentelor prevăzute de predeverile legale, respectiv a adeverințelor emise de angajator, au fost identificate peste 1400 de persoane care au prezentat acest tip de document.

Documentele în cauză au fost fotografiate de polițiști cu ajutorul telefoanelor de serviciu și a sistemelor audio-video portabile de tip body-camera, iar ulterior acestea au fost verificate.

Astfel, în 89 de situații, polițiștii au identificat neconcordanțe între documentele completate și evidențele oficiale privind calitatea de angajat sau existența unor contracte de muncă. 

În cauză, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj se vor sesiza din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

loading...
Comenteaza