9 cetățeni reîntorși din zonele cu risc, puși în carantină la Cluj

9 cetățeni reîntorși din zonele cu risc, puși în carantină la Cluj

Nouă persoane care veneau din zone cu risc au fost transferate în ultimele 24 de ore de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca în punctele de carantină din județ.

Potrivit unei informări a Prefecturii Cluj, în ultimele ore, 28 de specialiști ai ISU Cluj au fost implicați în gestionarea situațiilor în legătură cu prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

Este vorba atât despre activități specifice la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției, precum și de acțiuni în colaborare cu punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul Cluj-Napoca.

De aici s-a realizat transferul cu autospeciale din dotarea ISU Cluj a 9 cetățeni reîntorși din zonele cu risc ridicat de transmitere a noului tip de coronavirus, către punctele de carantină organizate în acest sens.

De asemenea, prin intermediul liniei telefonice de la nivelul județului Cluj, dedicate informațiilor medicale cu privire la COVID-19 (0364 430 030) au fost preluate, pe parcursul zilei de ieri, peste 600 de apeluri, venite de la cetățeni din județul Cluj, de către personalul medical asigurat prin Direcția de Sănătate Publică Cluj.

La această dată, în județul Cluj, sunt 490 de persoane carantinate instituționalizat, iar un număr de 4.235 persoane se află în autoizolare la domiciliu.

Comenteaza