99 de ONG-uri din ţară s-au înscris pentru finanţarea de 300.000 de lei într-un program clujean

99 de ONG-uri din ţară s-au înscris pentru finanţarea de 300.000 de lei într-un program clujean
Numărul proiectelor depuse pentru finanţare într-un program adresat ONG-urilor şi derulat de la Cluj a crescut cu o treime în acest an.

Numărul solicitărilor la ediţia din acest an a programului "MOL pentru Sănătatea Copiilor", finanţat de compania petrolieră şi derulat de Fundaţia Comunitară, ajunge la 99, depuse din 25 de judeţe ale ţării şi din Capitală. Cele mai multe proiecte au fost trimise din București, respectiv județele Cluj, Harghita, Constanța, Brașov, Mureș, Bacău și Iași, conform fundaţiei.

Prin "Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor" pot obține sprijin financiar organizațiile non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care suferă de boli cronice, sunt afectaţi de dizabilităţi, sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. La ediția din 2009 a acestui program, 16 astfel de organizații au beneficiat de sprijin în valoare totală de 255.000 de lei. Bugetul a crescut la 300.000 de lei la ediţia de anul trecut, când de aceşti bani au beneficiat 20 de organizaţii. În acest an bugetul este tot de 300.000 de lei.

Comenteaza