A fost ales cuvântul anului 2019

A fost ales cuvântul anului 2019

Cuvântul anului 2019 a fost propulsat de Forky, personajul din lungmetrajul "Toy Story 4" în formă de furculiţă din plastic.

"Existenţial" a fost ales cuvântul anului 2019 de către Dictionary.com, cel mai cunoscut dicţionar online de limbă engleză, potrivit Associated Press.

Schimbările climatice, violenţa armată, ameninţările aduse democraţiei şi o mică vedetă a unui film de groază, pe nume Forky, au contribuit la propulsarea cuvântul anului pe Dictionary.com. Alegerea reflectă luni de ameninţări şi mari crize, reale sau create de informaţii false ("fake news"), de-a lungul anului 2019.

"Din datele noastre, reiese că ne căutăm supravieţuirea, la propriu şi la figurat", a declarat John Kelly, redactor-şef al departamentului de cercetare al site-ului, înainte de anunţul de luni.

Cuvântul a fost propulsat de incendiile din Statele Unite ale Americii şi din Australia, de efectele uraganului Dorian, precum şi de crimele în masă din Noua Zeelandă şi din Texas. De asemenea, cuvântul a pătruns adânc în cultura pop, ajutat anul acesta şi de Forky, un personaj din lungmetrajul "Toy Story 4" în formă de furculiţă din plastic. El este convins că va sfârşi în coşul de gunoi până când îşi găseşte utilitatea ca jucărie preţioasă într-o grădiniţă.

A fost ales cuvântul anului 2019

Anul trecut, Dictionary.com a ales drept cuvântul anului "misinformation" - "informaţie eronată".

Comenteaza