A ÎNCEPUT ŞCOALA: La festivitatea liceului Şincai, Boc şi-a amintit de prima zi de şcoală

A ÎNCEPUT ŞCOALA: La festivitatea liceului Şincai, Boc şi-a amintit de prima zi de şcoală
Vizibil emoţionaţi, cu buchete imense de flori, elevii s-au îndreptat cu paşi mărunţi spre şcoli şi licee. Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai" l-a avut ca oaspete pe primarul Emil Boc, care a profitat de ocazie şi le-a vorbit elevilor despre importanţa educaţiei.

Şcoala a început cu fast şi la Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai". La festivitatea de deschidere a fost prezent şi primarul Emil Boc, care a ţinut să felicite elevii, dar şi conducerea liceului, pentru faptul că şcoala acestora a fost şi a rămas una dintre cele mai prestigioase din Cluj, iar rezultatele sunt pe măsură.

Emil Boc a ţinut să le reamintească elevilor de faptul că şcoala este primordială în procesul dezvoltării personale, făcându-i pe aceştia să înţeleagă faptul că educaţia reprezintă cheia succesului.

"Fără carte şi fără educaţie nimeni nu se poate realiza în viaţă şi chiar dacă temporar poate cineva uşor să de impresia că reuşeşte, nu este adevărat. Pe termen mediu şi lung, nimeni, dar absolut nimeni nu se poate împlini personal sau profesional fără şcoală, fără educaţie, fără carte. Şi acesta este mesajul meu: să aibă grijă de carte, pentru că este singura soluţie de a reuşi în viaţă", i-a îndemnat primarul pe elevii clujeni.

Văzându-i pe micuţi emoţionaţi şi cu lacrimi în ochi, primarul şi-a amintit de prima sa zi de şcoală. 

"Prima mea zi de şcoală a fost la şase ani şi nouă zile şi îmi amintesc că mă uitam unde e învăţătoarea, pentru că mi s-a spus că este foarte frumoasă şi până la urmă ea m-a găsit pe mine şi m-a dus într-o sală de clasă cu bănci mai puţin pregătite ca în ziua de astăzi, la ţară, o sală mai puţin pregătită, mai prost zugrăvită. Dar n-a contat până la urmă şcoala. A contat sufletul şi inima învăţătoarei care încă din prima zi ne-a insuflat dorinţa aceasta faţă de carte, faţă de abecedar şi bucuria de a merge la şcoală", spune Boc.

Pentru ca cei mici să nu înceapă şcoala cu băncile goale, dascălii le-au făcut o surpriză atât copiilor cât şi părinţilor şi i-au aşteptat pe cei mici cu dulciuri şi caiete speciale de lucru în locul abecedarelor.

"Începem şcoala cu bine, bucuroşi. În ciuda faptului că nu avem manuale, aşa cum aveam de obicei, noi am avut grijă să procurăm materiale specifice şcolii, nişte caiete speciale pentru clasa întâi şi i-am aşteptat pe copii. Cei mici sunt bucuroşi, ei nu simt aceste neajunsuri, iar noi avem grijă întotdeauna să fie bine. Am rezolvat cum am putut, încercăm şi noi să rezolvăm cum putem, nu au plătit părinţii pentru caiete, a fost o surpriză", spune Eugenia Popa, învăţătoare.

Cei mici au fost emoţionaţi de prima zi de şcoală, au fost bucuroşi să îşi cunoască sau să îşi revadă colegii şi nerăbdători să înveţe lucruri noi. Dascălii s-au pregătit şi ei cum au putut mai bine pentru prima zi de şcoală. Festivitatea de începere a anului şcolar s-a încheiat cu un pod de flori, făcut pentru bobocii ciclului primar, pentru cei de gimnaziu, dar şi pentru cei de liceu. 

"Am emoţii, dar am aşteptat de mult să înceapă şcoala. Îmi place foarte mult, abia aştept să învăţ să scriu litere de mână şi să citesc", spune o fetiţă.

În timp ce micuţii aşteaptă emoţionaţi să desluşească tainele scrierii şi citirii, părinţii speră la o reglementare a sistemului educaţional, sistem care în zilele noastre se schimbă după cum bate vântul.

"Începem cu speranţa că va fi bine şi că schimbările din învăţământ se vor opri şi că vom încerca să ne concentrăm pe copii, nu pe structuri şi să facem în aşa fel încât să le fie lor bine.", spune o mămică.

Etichete
Comenteaza