A încercat să mituiască doi poliţişti din Cluj, dar s-a ales cu o condamnare

A încercat să mituiască doi poliţişti din Cluj, dar s-a ales cu o condamnare
Un bărbat a încercat să dea 1.500 de euro şi 3 mc de material lemnos mită unor poliţişti clujeni pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

"În cauză, la data de 22.02.2017, doi polițiști din cadrul unei secții de Poliție Rurală - Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj au depus la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Județean Anticorupţie Cluj denunțuri care au făcut obiectul dosarului penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reținut că, în intervalul 22.02.2017 - 24.02.2017, inculpatul H. C. V. a oferit sume de bani şi foloase materiale - 1.000 de euro, respectiv 500 de euro şi 3 mc de material lemnos - celor doi agenți de poliție pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe", se arată într-un comunicat de presă. 

Cei doi oameni ai legii nu au primit mita şi l-au denunţat pe bărbat. Acesta şi-a recunoscut vinovăţia şi Tribunalul Cluj l-a condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

Totodată, s-a stabilit ca bărbatul să urmeze un program de reintegrare socială, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și să plătească cheltuielile judiciare.

 

Comenteaza