A mituit doi poliţişti din Cluj ca să nu rămână fără permis. Afacerea s-a terminat prost

A mituit doi poliţişti din Cluj ca să nu rămână fără permis. Afacerea s-a terminat prost
1.200 de lei le-a oferit un şofer din Cluj poliţiştilor ca să nu-i reţină permisul, însă a ajuns să-şi recunoască vina ca să scape de puşcărie. Chiar şi aşa are de suferit.

"La data de 29 ianaurie 2018, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul O.D.D., persoană fără calitate specială, şi a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată - 2 acte materiale", transmite IPJ Cluj.

Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și va plăti 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare".

Din probatoriul administrat în cauză s-a reţinut că, "în data 4 decembrie 2017, inculpatul O.D.D. a oferit sume de bani și foloase materiale (200 de lei și foloase materiale, respectiv 1.000 de lei și foloase materiale) unor agenți de poliţie din cadrul I.P.J. Cluj - Secția 1 Poliție Cluj-Napoca, pentru ca aceștia să nu îi suspende dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o durată de 30 de zile, ca urmare a săvârșirii unei contravenții prev. și ped. de art. 100 alin 3 lit. d din OUG nr.195/2002 republicată".

În cauză, la data de 4 decembrie 2017, au fost depuse la Serviciul Județean Anticorupție Cluj două denunțuri care au făcut obiectul dosarului penal 1503/P/2017 înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Dosarul a fost instrumentat cu ajutorul ofițerilor D.G.A. - S.J.A. Cluj și Centrul Operațional 3 Cluj care au avut ordonanțe de delegare în acest sens.

Comenteaza