Accident mortal în Iara. Șoferul vinovat, băut și fără permis, arestat preventiv

Accident mortal în Iara. Șoferul vinovat, băut și fără permis, arestat preventiv

Clujeanul care a provocat un accident mortal în Iara, nu avea permis de conducere şi era băut, iar mai apoi a fugi de la locul faptei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

 

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de uciderea din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului , faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

"În fapt, la data de 9 octombrie 2018, în jurul orei 13.40, bărbatul în vârstă de 50 de ani, din comuna Iara, judeţul Cluj, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 107M, pe fondul unei depăşiri regulamentare ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.

În urma accidentului, un bărbat de 42 de ani, din comuna Iara, pasager în autoutilitară, a decedat, iar bărbatul de 50 de ani a fost rănit uşor. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că bărbatul care conducea nu avea permis. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. La acel moment, bărbatul a fost condus la unitatea medicală și internat pentru îngrjiri de specialitate, fiind externat de curând", transmite IPJ Cluj. 

În cursul zilei de marţi, 16 octombrie 2018, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistrați.

Comenteaza