Acțiune a polițiștilor de la Protecția Animalelor la Cluj. Mai mulți stăpâni ai unor câini considerați periculoși au fost amendați

Acțiune a polițiștilor de la Protecția Animalelor la Cluj. Mai mulți stăpâni ai unor câini considerați periculoși au fost amendați

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, în perioada 16-20 noiembrie, acțiuni în vederea prevenirii unor potențiale atacuri canine ale exemplarelor din categoriile agresive sau periculoase ori a celor fără stapân de pe domeniul public, cât și în scopul prevenirii și sancționării faptelor incidente cadrului legislativ privind protecția animalelor.

"În urma aspectelor constatate au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, din care 6 la Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, 12 la O.U.G. nr. 155/2001 pentru aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, 11 la O.U.G. 55/2002 – privind regimul de detinere al câinilor periculoși sau agresivi, 1 la Legea 61/1991 – pentru sanctionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3.000 de lei. În total, au fost verificați 40 deținători de animale", informează IPJ Cluj.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost transmise trei informări către U.A.T.- urile pe a căror rază de competență a fost constatată prezența unor exemplare canine pe domeniul public, în vederea luării măsurilor legale ce le revin conform art.1, art.4, art.11 din O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și art. 7 din O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Comenteaza