Acțiune de amploare a polițiștilor din Cluj și din localitățile învecinate. Au fost aplicate amenzi de peste 70.000 de lei

Acțiune de amploare a polițiștilor din Cluj și din localitățile învecinate. Au fost aplicate amenzi de peste 70.000 de lei
| Foto: presăMS

Alături de colegii din localitățile din imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca, polițiștii au derulat o acțiune ce a avut drept scop menținerea unui climat optim de siguranță publică.

"În vederea menținerii unui climat optim de siguranță publică, verificării respectării normelor de circulație și prevenirii evenimentelor negative din trafic, în baza unui plan de acțiune, polițiștii secțiilor 1-7 Cluj-Napoca, Biroului Rutier, Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar, împreună cu cei ai secțiilor rurale Apahida, Baciu și Florești, în perioada 25 – 26 mai a.c. au derulat o serie de acțiuni specifice.

S-au efectuat verificări și controale pe linie rutieră în vedere identificării conducătorilor auto care nu respectă normele legislative sau pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, în special pentru descurajarea curselor ilegale de autoturisme, pe linie de combatere a faptelor antisociale, în special în zona cluburilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc, precum și în alte zone aglomerate.

În acest context, polițiștii au legitimat peste 350 de persoane, au verificat aproximativ 290 de autovehicule și au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 76.000 de lei, dintre care 151 pentru abateri rutiere.

În același timp, au fost reținute 13 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare", a anunțat IPJ Cluj.

Comenteaza