Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri la Cluj. Au acordat amenzi de peste 50.000 de lei

Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri la Cluj. Au acordat amenzi de peste 50.000 de lei
Acţiune de amploare a poliţiei rutiere Cluj. Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au vânat şoferii indisciplinaţi şi au amenzi de peste 50.000 de lei.

Nepurtarea centurii de siguranţă şi transportul necorespunzător al minorilor le-au adus clujenilor amenzi în valoare de peste 50.000 de lei. În numai trei zile au fost aplicate 315 amenzi.

Poliţiştii rutieri au verificat, cu precădere, respectarea neregulilor privind portul centurii de siguranţă şi trasportul minorilor în dispozitive de retenţie. De asemenea, aceştia au avut în vedere cunoaşterea şi respectarea noilor prevederi ale legislaţiei rutiere, printre care se numără îndatorirea conducătorilor auto de a informa şi a se asigura că pasagerii poartă centura de siguranţă.

Dată fiind importanţa pe care o prezintă siguranţa rutieră a celor mai tineri participanţi la trafic, s-a verificat şi transportul minorilor, cu vârste de până la trei ani şi cu o înalţime de maxim 1,5 m, în autovehicule prevăzute cu sisteme de siguranţă. Totodată, poliţiştii au reamintit cetăţenilor că portul centurii de siguranţă este obligatoriu. Centura nu a fost proiectată pentru confort, ci pentru siguranţă, aceasta mărind şansele de supravieţuire în caz de accident rutier.

În perioada 7-9 octombrie, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 50.000 lei, la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 217 s-au aplicat în Cluj-Napoca. 29 în Dej, 22 în Turda, 18 în Huedin, 13 în Gherla şi 16 în Câmpia Turzii.

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil.

Comenteaza