Acțiunea antidrog de la Cluj. Opt clujeni au ajuns după gratii

Opt clujeni au fost arestați în urma acțiunii desfășurate de procurorii şi poliţiştii din cadrul BCCO Cluj, care a vizat o grupare de traficanți de droguri.

"În urma percheziţiilor efectuate ieri la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, faţă de opt persoane a fost luată măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Trei bărbaţi sunt din Turda, patru din Cluj-Napoca şi unul din comuna Floreşti", se arată într-o informare trimisă, marţi, de IPJ Cluj.

O grupare infracţională care procura substanţe cu efect psihoactiv, pentru consum propriu şi pentru a le vinde, a fost destructurată de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii efectuate, luni, în municipiul Cluj-Napoca şi în comuna Floreşti.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii şi poliţiştii din cadrul BCCO Cluj au efectuat 11 percheziţii domiciliare la persoane suspectate de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a comunei Floreşti din judeţul Cluj acţionează o grupare infracţională care procură din Ţările de Jos, manipulează, depozitează şi distribuie produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza celor două localităţi", se precizează în comunicatul DIICOT.

Potrivit unui comunicat al IGPR, substanţele psihoactive ar fi fost comandate online şi primite din Olanda prin intermediul unei firme de curierat.

În urma percheziţiilor, 10 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Cluj pentru audieri.

Totodată, au fost ridicate sumele de 68.700 de lei şi 9.800 de euro, 110 grame de canabis, 240 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, cinci laptopuri, 26 de telefoane mobile, un grinder, cinci cântare electronice, un hard-disk, o puşcă airsoft, un pistol airsoft şi un pistol cu glonţ cu cinci cartuşe.

loading...
Comenteaza