Foto Acțiunea ,,Blocada” pe străzile din Cluj. Sute de maşini şi persoane, verificate de poliţişti

Acțiunea ,,Blocada” pe străzile din Cluj. Sute de maşini şi persoane, verificate de poliţişti
Acțiunea ,,Blocada” pe străzile din Cluj. Sute de maşini şi persoane, verificate de poliţişti
Acțiunea ,,Blocada” pe străzile din Cluj. Sute de maşini şi persoane, verificate de poliţişti
Acțiunea ,,Blocada” pe străzile din Cluj. Sute de maşini şi persoane, verificate de poliţişti
Acțiunea ,,Blocada” pe străzile din Cluj. Sute de maşini şi persoane, verificate de poliţişti

Sute de persoane şi autovehicule și au fost verificate, la Cluj-Napoca, în cadrul unor acțiuni de amploare derulate de poliţiştii clujeni.

Poliţiştii au acționat cu efective mărite, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de transporturi, pentru menținerea unui climat de siguranță publică pe raza municipiului. La acţiune au participat polițiști din cadrul Serviciilor  Criminalistic și Acțiuni Speciale.

"Activitățile se subsumează planului național de acțiune ,,Blocada” și au drept scop diminuarea fenomenului infracțional și a riscului rutier.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 532 de persoane, controlate 316 autovehicule și testați cu aparatul etilotest 137 de conducători auto. Au fost constatate infracțiuni, depistate persoane urmărite și au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și hărțuire, a fost depistat și reținut pentru 24 de ore", transmite IPJ Cluj.

Astfel, potrivit IPJ, în intervalul 06:30-08:30, peste 20 de polițiști din cadrul Poliției - Biroul de Investigații Criminale, Biroul pentru Centru Universitar, Biroul Rutier, împreună cu polițiști criminaliști, luptători de acțiuni speciale, jandarmi și polițiști locali, au acționat pe străzile Platanilor și Calea Dezmirului, pentru menținerea unui climat de siguranță publică, prevenirea faptelor ilicite și antisociale.

În urma acțiunii, 5 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni au fost depistate și conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

În intervalul 08:00-12:00, 16 polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, precum și din cadrul Secției Regionale Transporturi Cluj, împreună cu 30 de jandarmi, au acționat în Piața Unirii, Piața Muzeului, Piața Mihai Viteazu, Piața Gării, Parcul I.L. Caragiale, Parcul Central și autogara Beta.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au derulat o acțiune punctuală, în intervalul 13:00-15:00, cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de tâlhărie, furturi din buzunare/genți, poșete, precum și a altor genuri de infracțiuni. S-a acționat, cu precădere, în Piața Mărăști, pe străzile Aurel Vlaicu, Fabricii, Fabricii de Zahăr, Bulevardul 21 Decembrie 1989.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat două persoane care se sustrăgeau urmăririi penale. Pe numele celor în cauză erau emise mandate de aducere, fiind cercetați pentru comiterea mai multor furturi din societăți comerciale.

De asemenea, a fost depistat și reținut pentru 24 de ore un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și hărțuire.

Au fost constatate și 2 infracțiuni, fiind depistate persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice, neavând permis de conducere.

În intervalul orar 01:00-04:00, polițiști de ordine publică și investigații criminale din cadrul tuturor secțiilor de poliție urbane și polițiști rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și infracțională, pentru identificarea, depistarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale sau sunt urmărite în temeiul legii.

În cadrul acțiunii, au fost testați 137 conducători auto și a fost reținut un permis de conducere unui bărbat depistat sub influența alcoolului.

Comenteaza