Aeroportul Cluj câştigă în faţa Mureşului

Aeroportul Cluj câştigă în faţa Mureşului
Consiliul Judeţean Cluj reuşeşte să menţină suspendarea hotărârii omologilor de la Târgu Mureş cu privire la taxele aeroportuare care fac concurenţă neloială Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Prin sentinţa pronunţată joi, 17 mai, Curtea de Apel Cluj menţine hotărârea atacată de Consiliul Judeţean Mureş privind suspendarea aplicării stimulentelor instituite de schema de tarife aeroportuare aplicabilă Aeroportului Transilvania Târgu Mureş în anul 2012.

"Decizia Curţii de Apel Cluj reprezintă intrarea în normalitate prin crearea unei concurenţe reale şi loiale între aceste două aeroporturi. Practic, din acest moment, Clujul şi Mureşul sunt pe picior de egalitate în ceea ce priveşte atragerea companiilor aeriene. Era totuşi nefiresc ca, printr-o concurenţă neloială, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca să-şi diminueze atât numărul de zboruri cât şi traficul de pasageri, în condiţiile în care fiecare clujean a contribuit financiar la modernizarea acestuia, fără niciun ajutor guvernamental sau de altă natură", consideră Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Amintim că, prin Hotărâre de Consiliu Judeţean, forul din Mureş a stabilit o taxă de 0,95 euro pentru fiecare pasager îmbarcat, faţă de 11 euro, preţul mediu perceput de restul aeroporturilor din ţară. O astfel de practică ilegală care duce la concurenţă neloială determină companiile aeriene să-şi schimbe aeroportul de pe care operează. În cazul aeroporturilor care se autofinanţează, cum este şi cazul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, aceste taxe aeroportuare minime înseamnă falimentul.

Citeşte mai multe despre acest subiect aici.

Comenteaza