Video Foto Aftermovie "Catedrala umilirii neamului". Enoriaşii în frig afară, preoţii cu bolizii până la trepte

Aftermovie "Catedrala umilirii neamului". Enoriaşii în frig afară, preoţii cu bolizii până la trepte
| Foto: FOTO: Youtube/ Recorder

Peste 5.000 de oameni au stat ore în şir, afară în frig, la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Mai marii Bisericii au venit până la trepte cu bolizi de sute de mii de euro.

"Am stat ca nişte viţei la uşa cortului"- acesta este concluzia trasă de mii de oameni care au venit din toată ţara pentru a lua parte la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale, dar care au stat îngrădiţi de garduri, înghesuiţi şi fără posibilitatea de a vedea prea multe din liturghia oficiată de Patriarhul Daniel.

Echipa Recorder.ro a făcut rezumatul zilei printr-un reportaj caracteristic stilului care i-a consacrat, arătând realitatea de dincolo de porţile catedralei, unde enoriaşii s-au călcat în picioare pentru a ajunge la altar, după ce au stat în frig, unii dintre ei mai bine de 8 ore. 

După slujba de 5 ore, Patriarhul Daniel şi alţi înalţi demnitari ai Bisericii Ortodoxe Române au urcat în bolizii de sute de mii de euro, pentru a parcurge un drum de 50 de metri, până la hotelul JW Marriott, la care au înnoptat.

Dovada de opulenţă a clericilor a fost dur criticată în mediul on-line, devenind totodată subiect de glume. Comediantul de stand-up Cosmin Nedelcu (Micutzu) a postat o imagine cu limuzinele de lux, aliniate la intrarea catedralei, care a stârnit mii de reacţii.

"Erau puse defensiv acolo ca să îi protejeze de sărăcia din faţa catedralei", spune Andrei Popoescu într-un comentariu la postare.

"Care a venit cu Skoda? 20 Ave Maria şi marş la reprezentanţă să-ţi iei ceva ecumenic, un septar, o balenă, ceva mai cu.. piele cu atingere divină...", adaugă Mircea Zeta la aceeaşi postare.

Comenteaza