Al doilea cel mai cunoscut turneu de poker din lume începe la Cluj. Ce premii se pun în bătaie

Al doilea cel mai cunoscut turneu de poker din lume începe la Cluj. Ce premii se pun în bătaie
Prima etapă a World Poker Tour (WPT), al doilea cel mai cunoscut circuit de turnee de poker la nivel mondial, se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână la Cluj-Napoca.

Cu un fond de premii de minim 200.000 de euro, evenimentul este organizat în cadrul unui festival de poker ce va avea loc de joi până sâmbătă, de la ora 17:00, pe Str. Regele Ferdinand nr 6, la etajul 1.

"Ne bucurăm că putem să aducem aproape de iubitorii pokerului din România un nume precum World Poker Tour şi să oferim practic şansa de a juca un turneu de poker cu un fond de premii de minim 200.000 EUR. Suntem parteneri cu organizatorii din Austria şi ne dorim să ajungem la acelaşi nivel şi în România cât de curând, deşi piaţa este mult mai mică la noi", a declarat Dan Semenescu, co-proprietarul clubului unde se va desfăşura prima zi a turneului WPT Warmup, care va fi continuat la Viena.

Jucătorii care doresc să participe la această etapă fie vor trebui să plătească taxa de intrare de 340 de euro, fie se vor putea califica prin turnee de calificare care încep de la 50 de lei. 10% din cei care se vor înscrie la Cluj vor avea un câştig de 800 de euro şi vor merge la Viena, pe 8 martie, pentru finala turneului WPT Warmup şi pentru WPT Naţional Viena.

Cu o istorie ce a început în 2002, sute de turnee organizate pe toate continentele şi un show TV transmis în peste 150 de ţăriri, WPT a contribuit la nivel global la dezvoltarea şi popularizarea pokerului. România a găzduit în 2010 o ediţie WPT la Bucureşti, care s-a bucurat de succes şi la care au participat jucători de pe toate continentele, timp de o săptămână. Turneul a avut atunci o taxă de intrare de 3.300 EUR şi a fost câştigat de un jucător din Franţa, Guillaume Darcourt.

Comenteaza