Alertă cu bombă pe Aeroportul Cluj. A intervenit SRI

Alertă cu bombă pe Aeroportul Cluj. A intervenit SRI
Pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj s-a instalat panica vineri seara, în urma unui apel la 112 privind amplasarea unor dispozitive explozive în incinta acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, o ameninţare similară a fost primită, în acelaşi timp, şi de Aeroportul din Târgu-Mureş. 

"Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj şi la Aeroportul Târgu-Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al Aeroportului.

În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale Serviciului Român de Informaţii (SRI), beneficiind de suportul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, precum şi al celorlalte instituţii abilitate.

Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă", se arată în documentul citat.

Directorul AIAIC David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că apelul a fost primit în jurul orei 18:20. "Traficul aerian de pe aeroportul clujean nu a fost afectat", a mai spus Ciceo.

 

Comenteaza