Alimente cu probleme. Programul "Laptele şi cornul", sistat la Cluj

Alimente cu probleme. Programul
Distribuirea laptelui prin programul guvernamental “Laptele și cornul” a fost sistată în școlile clujene, din cauza unor probleme de neconformitate.

Potrivit oficialilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, suspiciunile au pornit după ce mai multe cadre didactice au reclamat faptul că recipientele în care era ambalat laptele prezentau anumite deformări. După analiza acestuia, specialiştii au descoperit că problemele sunt de ordin bacteriologic.

"În momentul de faţă, urmare a analizelor pe care le-am făcut în laboratorul DSV Cluj s-a dispus măsura retragerii de pe piaţă, urmând ca în perioada următoare agentul economic să pună pe piaţă alte loturi. Au fost înregistrate neconformităţi la analize, în special la acele recipiente care aveau deformări; la cele fără deformări nu s-au înregistrat probleme", a precizat Ioan Oleleu, şeful DSVSA.

Până în prezent nu a fost înregistrată nicio suspiciune de îmbolnăvire după consumul produsului incriminat. Licitaţia pentru distribuirea laptelui din programul guvernamental "Laptele şi cornul", organizată de Consiliul Judeţean Cluj în anul 2013, a fost câştigată de SC Dorna SA, fiind încheiat un contract cadru pe patru ani. 

 

Comenteaza