"Am fost la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și Boc are dreptate: Aceleași prețuri ca în Sibiu. Dar Clujul are zilnic concerte"

"Am fost la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca și Boc are dreptate: Aceleași prețuri ca în Sibiu. Dar Clujul are zilnic concerte"
| Foto: https://www.facebook.com/TarguldeCraciunClujNapoca

Ora de Sibiu a venit la Cluj-Napoca, la Târgul de Crăciun, ca să vadă care sunt diferențele dintre două târguri organizate în oraşele turistice din Ardeal cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Ce le-a plăcut sibienilor la Cluj. 

Sibienii au vrut să afle ce are Târgul de Crăciun din Sibiu și îi lipsește Clujului, şi invers, ce are Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca şi îi lipseşte Sibiului. Ambele târguri din oraşele turistice şi universitare se află în centrul orașului, Piața Mare, respectiv Piața Unirii. Aromele de portocale și scorțișoară învelesc ambele piețe și reprezintă gazdele relaxării și veseliei în această perioadă. 

Târgul de Crăciun din Sibiu este deschis zilnic între orele 10:00 – 22:00, cu excepția zilei de 25 decembrie când se deschide după ora 16:00. Din 25 decembrie și până în 1 ianuarie Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este deschis zilnic între orele 11:00-22:00.

Târgul din Sibiu a adunat, în acest an, în Piața Mare un număr 120 de căsuțe, cel mai mare de până acum, spre deosebire de cel din Cluj-Napoca, care are 86 de căsuțe amplasate în centrul orașului. Căsuțele din Sibiu au culoarea lemnului, cu acoperiș roșu, iar cele din Cluj-Napoca sunt de culoare albă, pe unele acoperișuri fiind montate și panouri solare. 

Când vine vorba de atracțiile din târg, cel din Sibiu câștigă la anumite capitole, iar la altele, Clujul. Turiștii care ajung în Sibiu se pot distra așa cum se cuvine pe gheață, fiindcă în Piața Mare a fost amplasat, la fel ca în fiecare an, și un patinoar. În cadrul târgului din Cluj-Napoca nu există patinoar, pentru că organizatorii și-au dorit să fie cât mai eficienți din punct de vedere energetic.  

La capitolul concerte, Clujul câștigă. Spre deosebire de Târgul de Crăciun din Sibiu, în cel din Cluj-Napoca au fost planificate zeci de concerte. „Avem 45 de zile de concerte în Piața Unirii. Îți zicem și câteva nume care vor urca pe scenă: Voltaj, Direcția 5, Alexandra Ușurelu, Iuliana Beregoi, Școala de Muzică Voltaj Academy, Școala de Muzică The Beat, Armonia Music. Și muuuulți alții”, se arată pe site-ul oficial al Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca.

Primarul Clujului, Emil Boc, a susținut că prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca sunt la fel ca cele din Sibiu, după ce multă lume s-a plâns că sunt preţuri exagerat de mari. Ora de Sibiu a verificat și acest aspect. Concluzia este că sunt tot pe acolo.

Spre exemplu, un vin fiert în inima Clujului, la târgul de Crăciun, costă între 13 lei și 15 lei, însă dacă vii cu paharul tău costă 10 lei, pe când la Sibiu vinul costă între 10 și 12 lei. Un ceai în Sibiu costă minim 5 lei, în Cluj-Napoca 5 lei (cel pentru copii) și 9-10 lei (cel pentru adulți). Ciocolata caldă are același preț în ambele orașe, 10 lei.

Turta dulce, gustarea preferată de cei mici și cei mari, se găsește la 10-12 lei în Sibiu și la 10-13 lei în Cluj-Napoca. O sută de grame de castane coapte în Cluj-Napoca costă 12 lei. La Sibiu ciocolata de casă costă cât în Cluj, și anume 8 lei/100 grame. Când vine vorba de clătite, în Cluj-Napoca prețurile variază între 19 și 27 de lei, iar în Sibiu între 20 și 25 de lei. Mai multe detalii despre preţuri AICI

Târgul de Crăciun din Sibiu este mai mare, având mai mulți expozanți, oferă o paletă largă de activități, însă îi lipsesc concertele. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca nu are patinoar, însă atmosfera feerică este redată prin intermediul celorlalte atracții. Prețurile sunt asemănătoare în ambele locații. Așa că, orice târg alegeți să vizitați anul acesta, nu veți fi dezamăgiți, mai scriu cei de la Ora de Sibiu

Comenteaza