Amânare în dosarul insolvenţei Clujana

Amânare în dosarul insolvenţei Clujana
Tribunalul Specializat Cluj a decis să amâne judecarea cauzei în care conducerea societăţii Clujana SA a cerut intrarea în insolvenţă.

Termenul de judecată a fost 10 ianuarie, iar cauza a fost amânată cu o săptămână, pentru data de 17 ianuarie.

Amână soluţionarea cauzei pentru data de 17 ianuarie 2018, ora 8,00, sala 102, pentru când se va cita debitoarea Clujana S.A., cu menţiunea de a face dovada calităţi de reprezentant a directorului general interimar Florin Gliga, în conformitate cu dispoziţiile art. 151 aliniatul 4 Cod Procedură Civilă, este soluţia pe scurt a instanţei în acest caz.

Reamintim că în 19 decembrie anul trecut, cunoscuta fabrică de încălţăminte Clujana a depus cerere de intrare în procedura de insolvenţă la Tribunalul specializat din Cluj-Napoca.

Directorul general al societăţii, Florin Gliga, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că această cerere a fost depusă cu intenţia clară de redresare a societăţii într-un termen de 3 ani.

"Aşteptăm procedura de reorganizare, numirea unui administrator judiciar şi stabilirea comitetului creditorilor, unde ANAF-ul are cele mai mari creanţe. Activitatea curentă a societăţii este sustenabilă, dar datoriile istorice ne creează mari dificultăţi", a declarat directorul Clujanei, Florin Gliga.

Conducerea societăţii a mai anunţat că a contestat în instanţă şi sechestrul şi scoaterea la vânzare a mai multor active ale societăţii de către ANAF, pentru că valoarea acestora este mult mai mare decât datoria către fisc.

ZIUA de CLUJ scria, la începutul lunii decembrie 2017, că întreaga proprietate, care însumează peste 9.540 de metri pătrați, este ofertată la 27,8 milioane lei (exclusiv TVA). La aceasta se adaugă un spațiu comercial de 118 metri pătrați, cu 676.245 lei (exclusiv TVA).

Datoriile către stat, se ridicau, la finalul lunii septembrie, la 13 milioane de lei, din care 5,1 milioane lei la bugetul de stat, 5,5 milioane lei contribuții neachitate pentru pensii, 220.000 de lei sume neachitate la bugetul pentru șomaj, precum și restanțe de 2,1 milioane lei la bugetul asigurărilor de sănătate. Fabrica are însă semne de revenire, după ce anul trecut a intrat pe profit, cu un câștig de 213.000 lei, la afaceri nete de 9,9 milioane lei. În 2015, a avut un rezultat negativ de 3,2 milioane lei la afaceri similare, de 9,6 milioane lei. Anul trecut, în fabrică lucrau 301 angajați.

 

 

Comenteaza