Ambasadorul SUA a ținut la Cluj un moment de reculegere pentru Regele Mihai

Ambasadorul SUA a ținut la Cluj un moment de reculegere pentru Regele Mihai
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ținut, miercuri, la Cluj-Napoca, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, înainte de a participa la dezbaterea ''Prepraring for the 21st century threats''.

Hans Klemm a declarat că Regele Mihai a fost un patriot curajos, care a făcut eforturi pentru a asigura o Românie liberă.

"Vreau să exprim condoleanţele mele şi simpatia mea faţă de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al României. În secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor români, dar, dacă ne uităm adânc la perioada anilor 1944-1947, cred ar fi fost fost greu să identific un alt român care a fost mai curajos, mai determinat şi mai patriot decât Regele Mihai, pentru rolul pe care l-a avut în august 1944 şi efortul său pentru a asigura o Românie liberă şi să pună o graniţă în calea consolidării comunismului după încheierea conflictelor din 1945. Nu aş putea spune că a fost un efort unic, dar, cu siguranţă, contribuţia sa la acel efort a fost exemplară şi mulţi au admirat această parte a istoriei", a spus Hans Klemm.

Decanul Facultății de Studii Europene, Nicolae Păun, a propus, în deschiderea dezbaterii, un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, și toți cei peste 150 de participanți la dezbatere s-au ridicat în picioare și au păstrat tăcerea câteva secunde.

Facultatea de Studii Europene a Universității ''Babeș-Bolyai'' a găzduit, miercuri, dezbaterea ''Prepraring for the 21st century threats'', organizată de Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL, think-tank de analiză în domeniul politicii internaționale.

 

 

Comenteaza