Ambasadorul SUA în România, la Cluj Napoca: Încurajez transferul de tehnologie dezvoltată în universităţi spre sectorul privat

Ambasadorul SUA în România, la Cluj Napoca: Încurajez transferul de tehnologie dezvoltată în universităţi spre sectorul privat

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, încurajează IMM-urile din România să transfere tehnologia dezvoltată în campusuri universitare spre sectorul privat, pentru a putea fi comercializată mai uşor, după exemplul american al Silicon Valley.

Hans Klemm a declarat vineri, la Cluj-Napoca, la Forumul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, că în urmă cu 40 de ani, SUA a creat cadrul legal care facilitează transferul tehnologiei şi brevetele de la universităţi către mediul privat, iar ambele părţi pot profita de noile tehnologii.

”Vă încurajez să creaţi cadrul legal care să încurajeze transferul de tehnologie dezvoltat în campusuri universitare spre sectorul privat. Noi tehnologii sunt dezvoltate de firme private şi de universităţi publice”, a spus Klemm.

Acesta a dat ca exemplu Silicon Valley, unde cele mai multe firme îşi aveau rădăcinile în Universitatea din California sau la Stanford.

”Se dezvoltă o nouă tehnologie la universitate, apoi se mută în sectorul privat pentru a putea fi comercializată mai uşor”, a spus Klemm.

Acesta a subliniat că, în SUA, se spune că succesul IMM-urilor, al antreprenorilor este esenţial pentru economia americană şi de aceea sprijină recomandările cu privire la crearea unui mediu puternic care sprijinină IMM-urile din România.

”În discuţiile pe care le am despre politicile publice din România am încurajat stabilitatea, predictibilitatea, trasparenţa, dorinţa Guvernului de a se implica în consultări înainte de a face schimbări politice şi să facă analizele cost-beneficiu înainte de a face schimbări majore în ceea ce priveşte politica”, a mai spus diplomatul american.

Hans Klemm a participat la Cluj-Napoca la Forumul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, în care s-a discutat despre politicile inteligente pentru IMM-uri, alături de Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor, Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, primarul Emil Boc.

Comenteaza