Ameninţări pentru clujenii care au mers pe jos la protestul din Bucureşti

Ameninţări pentru clujenii care au mers pe jos la protestul din Bucureşti
Liderul grupului de clujeni care au ales să parcurgă pe jos aproximativ 450 de kilometri pentru a ajunge la protestul care a avut loc sâmbătă în Capitală spune că a primit ameninţări telefonice de la un necunoscut.

Liderul şi iniţiatorul protestului "Marşul Speranţei", Sorin Bobiş, a declarat că în cele 11 zile în care a mers pe jos din Cluj-Napoca spre Bucureşti a primit mesaje de ameninţare şi apeluri telefonice de la un bărbat rămas neidentificat. Atât el, cât şi cetăţeanul francez Alexander Lacaille, care însoţea grupul, au fost sunaţi de pe două numere de telefon.

"Probabil că acţiunea noastră a deranjat pe cineva mai mult decât anticipam, pentru că am primit ameninţări atât prin SMS, cât şi la telefon. Limbajul nu poate fi reprodus... În cazul colegului francez, s-a legat de familia lui şi a sunat-o şi pe soţia sa, să-i spună că ştie unde locuieşte şi la ce grădiniţă este fetiţa lor. Femeia s-a speriat şi a mers imediat la grădiniţă să-şi ia fetiţa. Alexander a primit mesaje să se întoarcă în ţara lui... După accent, bărbatul care sunase părea să fie de undeva din sudul ţării, dar de fiecare dată când sunam înapoi, era deconectat de la reţea numărul", a declarat Sorin Bobiş pentru News.ro.

Clujeanul a fost sfătuit să se adreseze autorităţilor, însă spune că nu a putut face asta pentru că ar fi însemnat să se abată de la programul călătoriei.

Clujeanul spune că au fost şi persoane care au pus la îndoială faptul că au mers pe jos tot traseul până în Bucureşti, motiv pentru care a postat pe Facebook fotografii în care se văd picioarele umflate din cauza efortului.

Comenteaza