Amenzi COVID de sute de mii de lei în prima zi a noilor restricții/ Peste 2.000 de persoane verificate la Cluj

Amenzi COVID de sute de mii de lei în prima zi a noilor restricții/ Peste 2.000 de persoane verificate la Cluj

Polițiștii implicați în acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile antipandemice au aplicat sâmbătă, după intrarea în vigoare a noilor restricții, amenzi de aproape 400.000 de lei la nivelul întregii țări.

Astfel, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 8 ianuarie, 1.342 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 384.567 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

În județul Cluj, forțele implicate au verificat 105 societăți comerciale și au verificat 2.089 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate în contextul COVID-19, 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei.

Reamintim că, începând de ieri, în toate spațiile publice, atât la interior cât și la exterior, este obligatorie purtarea măștii de protecție de tip medical sau FFP2.

Pe teritoriul României, 24.333 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 3.092 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.005 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 64 de persoane.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza