Amenzi de 4.000 lei pentru comerţ neautorizat la Cluj

Amenzi de 4.000 lei pentru comerţ neautorizat la Cluj
Poliţia locală a făcut verificări privind comerţul neautorizat pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. Amenzile aplicate sunt în valoare de 4.000 lei.

Cu această ocazie, au fost identificate 2 astfel de gherete - una situată pe strada Pasteur, colț cu strada Zorilor și cea de-a doua amplasată pe Calea Florești nr. 75, la care au fost depistate nereguli.

Pentru comercializarea legumelor şi fructelor în locuri neautorizate, respectiv ocuparea abuzivă a domeniului public, societăţile comerciale care funcţionează la aceste adrese, au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicată şi ale H.C.L. nr. 191/2009.

Amenzile aplicate sunt în valoare de 4.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 885 kg de legume şi fructe în valoare de 847 lei. Marfa confiscată a fost predată unui magazin specializat, agreat de Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj, conform legislației în vigoare, în vederea valorificării.

Prin această acțiune se dorește descurajarea comercializării acestor produse direct pe domeniul public, pe trotuarul din faţa magazinelor specializate, aceste amplasamente nefiind autorizate în acest sens, îngreunând astfel circulaţia pietonală.

În total, în această săptămână, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 8000 de lei și au fost confiscate peste 1640 kg de legume și fructe, în cuantum de aprioximativ 1800 lei pentru comercializarea legumelor şi fructelor în locuri neautorizate și pentru ocuparea abuzivă a domeniului public.

Polițiștii locali vor continua astfel de verificări în zilele următoare în toate zonele din oraș.

 

Comenteaza