American, prins cu droguri pe aeroportul din Cluj-Napoca. Venea la festival

American, prins cu droguri pe aeroportul din Cluj-Napoca. Venea la festival

Poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Cluj-Napoca au depistat un cetăţean american care intenţiona să intre în Romania, pentru a participa la un festival, având în bagaj un pliculeţ ce conţinea substanţe halucinogene. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Bărbatul, un cetățean americat în vârstă de 36 de ani, venea în ţară din direcţia Frankfurt. La controlul de frontiera, în baza unei analize de risc şi având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit.  

În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conţinea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene.

Persoana în cauză a declarat că intenţiona să meargă la un festival, în municipiul Cluj Napoca, şi că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic.

Produsele au fost ridicate şi trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanţa vegetală conţine psilocină (drog de mare risc).

În cauză  se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din ţară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetăţeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza