Anchetă în cazul ucraineanului plimbat între Bistriţa şi Cluj cu trei gloanţe în el

Anchetă în cazul ucraineanului plimbat între Bistriţa şi Cluj cu trei gloanţe în el

Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă au demarat o anchetă în cazul bărbatului de la Bistriţa care a fost plimbat între două spitale cu trei plăgi împuşcate, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

"Am aflat de situaţie şi am dispus încă de ieri o anchetă, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Este un lucru inadmisibil să plimbi între două spitale un om cu trei plăgi împuşcate!", a spus Pintea, la ieşirea de la discuţiile cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Potrivit acesteia, ancheta va stabili exact ce s-a întâmplat acolo.

Un bărbat de 31 ani, care venea din Republica Moldova, a fost găsit împuşcat, sâmbătă dimineaţa, pe un câmp din localitatea Cepari. La prima evaluare tomografică la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante a unei leziuni de arteră brahială.

Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie. Analizând starea pacientului, medicii clujeni au stabilit că nu este vorba despre o leziune vasculară, astfel că au retrimis pacientul la SJU Bistriţa. Aici a fost operat de o echipă medico-chirurgicală pluridisciplinară.

Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile: cervicală, toracică şi a braţului stâng şi i-au fost toaletate celelalte plăgi. Nu au intervenit complicaţii, iar evoluţia postoperatorie este favorabilă, pacientul fiind internat la secţia anestezie terapie intensivă, sub supraveghere şi tratament.

Comenteaza