Anchetatorii vor arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Florian Walter

Anchetatorii vor arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Florian Walter
Procurorii DIICOT Ploieşti vor cere magistraţilor Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, suspectat că ar fi liderul grupării de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, procurorii care anchetează dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată societatea comercială Romprest şi care miercuri au făcut descinderi în mai multe judeţe au reţinut 15 suspecţi în acest caz. Aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Tot joi, procurorii DIICOT Ploieşti vor cere magistraţilor Tribunalului Prahova emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele omului de afaceri Florian Walter, suspectat că a iniţiat şi coordonat grupul infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată SC Compania Romprest Service SA, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă. Detalii aici.

În acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat şi pe unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, care are calitatea de suspect în acest dosar şi este arestat preventiv într-un alt dosar de evaziune fiscală instrumentat tot de DIICOT.

Soţia lui Nicolae Capră, Cristina Capră, administrator al uneia dintre firmele implicate în dosar, a fost audiată ca martor.

În cursul zilei de joi, judecătorii de la Tribunalul Prahova se vor pronunţa cu privire la propunerea DIICOT de arestare preventivă acelor 15 suspecţi şi de emitere a mandatului de arestare în lipsă pe numele lui Florian Walter.

Liderul grupării de evaziune şi spălare de bani, Florian Walter, nu a fost găsit de anchetatori la percheziţiile făcute miercuri la Romprest şi la locuinţele suspecţilor, dar sunt indicii că este în ţară, fiind dat în consemn la frontieră.

Procurorul şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Giorgiana Hosu, a declarat că, în urma celor 27 de percheziţii făcute în această cauză, vor fi duse la audieri 50 de persoane.

"Liderul grupării se sustrage urmăririi penale, sunt indicii că este în ţară şi oricum ne-am luat măsurile necesare să rămână în ţară, oriunde s-ar afla. A fost dat în consemn", a precizat Giorgiana Hosu.

Anchetatorii au dispus şi măsuri asiguratorii pe bunuri mobile şi imobile, precum şi pe conturi ale suspecţilor.

Comenteaza