Angajat ISU, rănit în explozia din Mănăştur. SRI, solicitat să ofere expertiză

Angajat ISU, rănit în explozia din Mănăştur. SRI, solicitat să ofere expertiză
| Foto: Arhiva

Un subofiţer de la ISU Cluj a fost rănit, joi dimineaţă, după ce o cutie lăsată lângă maşina sa a explodat. Pompierul este angajat la Cluj de peste zece ani. 

"Un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat a observat o cutie ca o casetă de bijuterii în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l. La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase,  precum şi grupa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale", a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie, care crede că pachetul ar fi fost amplasat la fața locului în jurul orei 03:00.

Bărbatul a suferit răni uşoare, pe mâini şi pe faţă, şi a fost internat în spital. "Este vorba despre un coleg de-al nostru care ieşea din tura de serviciu de dimineaţă. În parcarea de lângă unitatea de serviciu, lângă portiera maşinii lui personale se afla o cutie mică. În momentul în care a atins-o, cutia a detonat. Colegul nostru a fost rănit uşor, a primit asistenţă medicală de la ambulanţă", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş. Nu se ştie dacă rănitul era vizat în mod direct.

Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment în acest caz."Referitor la cazul de la Cluj, unde un posibil dispozitiv explozibil improvizat a rănit un cadru ISU, SRI a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment", a informat SRI.

DIICOT a preluat cazul, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor. Subofiţerul a suferit un traumatism cranio-facial şi este internat la UPU. ”Pacientul internat la UPU Cluj este stabil, a suferit un traumatism cranio-facial fără modificări la analiza de Computer Tomograf. Este consultat şi din punct de vedere oftalmologic, urmând să rămână sub supravegherea medicilor 6 ore”, au declarat surse medicale.

Angajatul rănit în explozia din Mănăştur are 31 de ani, este căsătorit, fiind încadrat la ISU Cluj din 2007 ca subofiţer operativ pe autospecială de stingere şi descarcerare. ”Avea şi cursul de pregătire în asistenţă medicală de urgenţă şi atribuţii de paramedic de ambulanţă SMURD”, a subliniat Andrei Biriş.

 

 

Comenteaza