Angajaţii din salubritate se expun coronaviruslui 12 ore pe zi, pentru ca noi să avem străzile curate

Angajaţii din salubritate se expun coronaviruslui 12 ore pe zi, pentru ca noi să avem străzile curate
| Foto: libertatea.ro

Angajaţii din salubritate curăţă străzile 12 ore pe zi. Nici ei n-au suficiente echipamentele de protecţie împotriva virusului chiar dacă sunt mult mai expuşi decât restul populaţiei. Unii angajaţi preferă să improvizeze echipamente de protecţie.

Pentru că eşti în izolare acum ai mai mult timp să ştergi praful şi să păstrezi curăţenia în casă. În tot acest timp cineva trebuie să aibă grijă şi de oraşul tău. Deşi par lăsate pustii, străzile sunt îngrijite de oameni care se expun 12 ore pe zi riscului de infectare cu noul Covid-19. Printre eroii acestor zile sunt aşadar şi angajaţii de la salubritate. Printre ei, Ioana pentru care job-ul este singura sursă de venit.

„Asta e. Ce să facem? La muncă trebuie să venim. Cu ce trăim dacă nu venim?!”

„De dimineaţă de la 7, până seara la 7 jumătate avem programul”, spune un alt angajat de la salubritate.

Măsurile de protecţie sunt necesare şi pentru angajaţii de la salubritate. Lipsa echipamentelor este şi pentru ei o problemă, ca şi pentru medici. 

În 2018, în România erau 33 de mii de angajaţi în domeniul salubrizării. Firmele de salubritate nu au răspuns solicitărilor Mediafax de a prezenta măsurile de protecţie puse la dispoziţie angajaţilor din teren.

loading...
Comenteaza