Şantierul de la Tetarom IV a fost blocat. Ce spune CJ Cluj

Şantierul de la Tetarom IV a fost blocat. Ce spune CJ Cluj
Consiliul Judeţean Cluj a anunţat, ieri, amânarea demarării oficiale a lucrărilor de construire a Parcului Industrial Tetarom IV. Motivul este procesul intentat de una din firmele participante la licitaţie.

Chiar înainte de a intra în şantier ca să dea startul lucrărilor la cel de-al patrulea parc industrial, Consiliul Judeţean primeşte o lovitură din partea instanţei clujene. În urma plângerii depuse de societatea Tehnodomus Arad, una din firmele participante la licitaţie, lucrările au fost blocate.

Firma Tehnodomus din Arad a venit cu o ofertă financiară mai avantajoasă decât asocierea ACI, dar a fost respinsă pe motiv că nu deţine suficientă expertiză tehnică mai exact, aşa cum se prevedea în caietul sa sarcini, nu deţine experienţă în lucrări de instalaţii de gaze naturale.

Tehnodomus s-a adresat Consiliului Național pentru Soluţionarea Contestațiilor (CNSC), însă nu a obţinut câștig de cauză, în consecinţă s-a adresat instanţei clujene. Între timp, CJ Cluj a semnat contractul cu ACI. Sentinţa Curţii de Apel a venit chiar înainte de demarearea oficială a lucrărilor, astfel că şantierul din Feleacu este blocat până când administraţia judeţeană va primi motiarea instanţei.

Horea Uioreanu susţine că nu a fost anulat contractul cu ACI.

"Contractul nu a fost anulat, se desfăşoară şi în continuare. Instanţa a horărât anularea doar a comunicarii rezultatului ceea ce nu implica nicio modificare a contractului şi nici a soluţiei date de comisie pentru câştigătorul lucrării", declară Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean.

Ordinul de începere a lucrărilor de construire pentru Parcul Industrial Tetarom IV a fost semnat în 14 mai. La data menţionată, pe şantier erau deja prezente două excavatoare, un cilindru compactor şi un camion în care se încarca pământul excavat, iar 10 muncitori erau pregătiţi de muncă.

Contractul pentru construcţia Tetarom IV a fost semnat în data de 23 aprilie. Parcul din Feleacu se întinde pe o suprafaţă de 86 de hectare. Valoarea contractului este de 36.355.757,95 lei fără TVA, durata maximă de execuție fiind de 20 de luni. Investiţia va fi realizată din fonduri europene și de la bugetul judeţului.

 

 

Comenteaza