Aplicație pentru identificarea buncărelor din România. Vezi care e cel mai apropiat adăpost de casa ta

Aplicație pentru identificarea buncărelor din România. Vezi care e cel mai apropiat adăpost de casa ta

Un programator român a realizat o aplicație care permite identificarea adăposturilor de protecție civilă din România.

Aplicaţia a fost realizată de un tânăr programator din România. Cu ajutorul aplicaţiei, se poate localiza cel mai apropiat adăpost antiatomic utilizând localizarea în timp real.

De asemenea, aplicaţia oferă informaţii despre adăpostul antiatomic din apropierea domiciliului, dar şi despre celelalte adăposturi, scrie Mediafax.

Aplicaţia conţine peste 4.500 de adăposturi de protecţie civilă din România, utilizarea aplicaţiei este gratuită şi poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro.

197 de adăposturi civile în Cluj

Conform ISU Cluj, în prezent, fondul județean de adăpostire este compus din 197 de adăposturi publice de protecție civilă (în administrația primăriilor, la care se adaugă adăposturile care există în imobilele operatorilor economici privați). Cele 197 de adăposturi publice de protecție civilă se află în municipiile Cluj-Napoca, Dej, Turda, Gherla, Câmpia-Turzii, orașul Huedin, comuna Florești și Comuna Mihai Viteazu (vezi lista AICI)

"Conform Legii nr. 481/2004, în timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă, pot fi utilizate pentru alte destinaţii, cu respectarea normelor tehnice, cu obligaţia de a fi eliberate în situaţii de urgenţă în maximum 24 de ore şi cu informarea prealabilă a centrelor operaţionale din cadrul serviciilor de urgenţă profesioniste. De asemenea, precizăm că toate cele 197 de adăposturi sunt funcționale. Dacă va fi necesară eliberarea lor, acestea au nevoie de amenajări minore", au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Șeful DSU, Raed Arafat, a cerut săptămâna trecută ca adăposturile de protecție civilă de la subsolul blocurilor să fie eliberate, rearanjate și redate destinațiilor inițiale.

 

Comenteaza